O nás

Náš príbeh 

Príbeh Woody & Son sa začal písať už pred rokmi, hoci vtedy ešte nemal jasné kontúry. Vznikol ako sen o spoločnom rodinnom podniku otca so synom. Dlhú dobu sme sa s nápadom začať s týmto projektom borili bez toho, aby jeden z nás zobral opraty do vlastných rúk. Dnes sme však šťastní, nadšení a plní očakávaní. Veríme, že sa vám náš príbeh, značka a výrobky budú páčiť. 

 

Naším snom bolo vytvoriť miesto, kde by mohlo vyniknúť to najlepšie z nás oboch a zároveň by sme tým potešili ešte aj niekoho ďalšieho. Dlhé roky som sledoval svojho otca, ktorý vyrábal lietajúce modely lietadiel, doplnky do bytu či nábytok vyslovene ako svoje hobby. V čase prvej vlny pandémie COVID-19 sa mi narodila dcérka a ja som začal o niečo viac uvažovať nad tým, čo chcem v živote robiť, čo chcem odovzdať a čo chcem, aby moja dcéra vnímala ako moju prácu. 

Po dlhších úvahách som prišiel na to, že práve toto bol ideálny moment vyskúšať si spojiť moju kreativitu a otcovu šikovnosť. Vytvorili sme prvé návrhy a prototypy produktov, namiešali sme prvé odtiene moridiel a pustili sme sa do práce. 

Na prvom mieste zákazník

Hoci to deklaruje každý, obaja sme od začiatku vedeli, že u nás to tak musí byť naozaj. Nemali sme veľký budget, nestál za nami investor. Rozhodli sme sa skrátka vyrábať drevené hodiny, doplnky do bytu, drevené hračky, dekorácie a drevený nábytok, pretože nás to baví a neskromne tvrdím, že sme v tom aj dobrí - hlavne teda otec (Woody). Vedeli sme, že chyby sú neprípustné, a tak sme si povedali, že každý náš výrobok musí byť unikát. A tak to aj je! Tu je hneď niekoľko dôkazov:

Každý výrobok opracúvame ručne

Využívame síce sústruh, elektrickú pílu a ďalšie náradie, ale každý jeden produkt prešiel našimi rukami. A to hneď niekoľkokrát. Celý proces totiž zahŕňa pílenie, vŕtanie, často aj lepenie a hlavne viacero druhov povrchovej úpravy. 

Všetky výrobky sú upravované tak, aby vynikla prirodzená štruktúra dreva

Práve preto tak veľa druhov povrhových úprav. Aby ste mohli drevo vidieť a skutočne si ho ohmatať, je to zdĺhavý a náročný proces. My ho robíme dôsledne a so srdcom, pretože nás to baví a teší. 

Dávame priestor vstrebať produkt všetkým zmyslom

Do každého balíčku pridávame aj kvapku aroma olejov s vôňou dreviny, z ktorej je produkt vyrobený. Povrchová úprava nie je hladká, ale necháva jemne vystúpenú štruktúru dreva tak, aby ste ju mohli vidieť a cítiť ju v rukách. Do videí nahrávame zvuky z lesov, odkiaľ drevo pochádza a pre odvážnych - naše výrobky sú opracované špeciálnym lakom, ktorý je nezávadný a bezpečný aj v prípade, že by ste ho ochutnali. 

Využívame prvotriedne a profesionálne materiály

Aby naše produkty vydržali svoj údel, využívame iba špičkové materiály - profesionálne moridlá či napríklad slovenský unikátny nezávadný lak určený aj pre kontakt s potravinami a vhodný aj pre tých najmenších. 

Uzatvárame kruh

Keďže vyrábame výrobky z dreva, uvedomujeme si, že potrebujeme prírode niečo vrátiť. Preto sa staráme aj o naše lesy na Gemeri, aby sa neustále obnovovali a rástli do krásy. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woody & Son na biano.sk