Často kladené otázky (FAQ)

Často kladené otázky (FAQ)

Prečítajte si prehľad najčastejšie kladených otázok. Možno tu nájdete odpoveď aj na vašu otázku. Ak nie, kontaktujte nás e-mailom alebo na sociálnych sieťach a my vám radi odpovieme. 

Z akého materiálu sú vyrábané vaše produkty? 
Materiál(y), z ktorého je produkt vyrobený, nájdete vždy popísaný v rozšírenom popise pod produktom. Najčastejšie používame masívne drevo smrek alebo smrek v kombinácii s konopným lanom. Niektoré produkty sú však vyrobené aj z iného masívneho dreva, prípadne podkladovej drevenej preglejky so sklom. 

Čo znamená, že je produkt ručne vyrobený? 
Označenie "ručne vyrobené" pri našom produkte znamená, že produkt bol vyrobený celý ručne vrátane merania, pílenia, vŕtania a všetkých ďalších povrchových a tvarových úprav. Kúpou takéhoto produktu podporujete ručnú remeselnú výrobu na Slovensku. 

Čo znamená "vlastný produkt"? 
Označenie "vlastný produkt" nájdete pri všetkých produktoch, ktoré vyrábame priamo my, ale používame pri ich výrobe automatizované stroje. Aj tieto produkty sú vyrábané ľuďmi pracujúcimi v dielni, ale vyžadujú si presnosť v rôznych detailoch na desatiny milimetrov - napríklad vypaľovanie laserom - čo nie je možné dosiahnuť pri 100% ručnej výrobe. Kúpou týchto produktov pomáhate rozvíjať automatizáciu v našich remeselných dielňach. 

Čo znamená, že je produkt kusovka? 
Kusovky sú buď to produkty, ktoré sa dopredávajú, alebo sú to jedinečné autorské diela z našej dielne, ktoré nie sú súčasťou sériovej výroby. Najčastejšie sa jedná o umelecké predmety alebo úžitkové výrobky ako napríklad misky. Tie sú vyrábané z unikátnych kusov dreva, takže nie je možné takúto výrobu presne zopakovať, a preto ich predávame ako jedinečný unikát - kusovku - za vyššiu cenu. 

Sú všetky produkty naozaj unikátne? 
Áno. Každý jeden kus z našich výrobkov je v podstate trošku iný. Hoci môžeme zopakovať výrobný proces úplne presne, každý produkt má vlastnú jedinečnú kresbu dreva a množstvo dokonalých nedokonalostí, ktoré vytvorila samotná príroda a my sme jej iba pomohli zvýrazniť ich. 

Sú vaše produkty ekologické?  
Áno, jedná sa o výrobky z dreva a ekologických materiálov. Naše produkty balíme do krabíc z nefarbeného papiera a na lepenie využívame papierovú pásku. Ak je to možné, snažíme sa využívať čo najekologickejšiu krabicovú výplň.

Woody & Son na biano.sk